reisboeddha ganesha


Reisboeddha; de god Ganesha in brons.
Verkoopprijs: € 6,50


Preloader

Reisboeddha van de god Ganesha.

Ganesha: Andere namen Ganesh of Ganapati Tantra, is de Hindoestaanse godheid met een menselijk lichaam en een olifantenhoofd. Hij is de beschermheilige van de reizigers. Hij wijst de weg in de ruimste zin van het woord; dus dit geldt ook voor de weg die je in je leven kan/moet begaan. Hij neemt hindernissen weg en de Hindoestanen roepen Ganesha aan als ze een belangrijke beslissing moeten nemen in hun leven. Hij wordt ook aanbeden voor geluk en voorspoed. Vaak vindt je een afbeelding van Ganesha in winkels en/of bedrijven omdat hij ook zorgt voor goede business.

Afmeting: 2,5 x 1,5 x 1 cm.
Materiaal: brons.
Land van herkomst: Nepal.

8 mei is de Jaardag van Boeddha. De traditie is om op die dag een kaars voor hem te branden. Daarbij mag u een wens doen.

Men zegt dat je een boeddha niet voor jezelf mag kopen. Het hele gezegde is: "De eerste boeddha moet je krijgen, de tweede moet je stelen en de derde mag je pas zelf kopen". Dit is absolute onzin. Het verhaal is waarschijnlijk ontstaan uit het feit dat heel vroeger de Chinezen hun boeddhabeelden te leen gaven aan zieke mensen, ter bevordering van hun genezing. Na de genezing moest het beeld geretourneerd worden naar de rechthebbende eigenaar.

Wij zijn van mening dat je een boeddhabeeld absoluut zelf moet uitkiezen. Een boeddha moet bij je passen, er moet een 'klik' zijn. Een boeddha waar je niets mee hebt, geeft niet de rust en verlichting die hij je normaal wel kan geven. Dus zoek hem alsjeblieft zelf uit!