reisboeddha bhumi sparsa


Reisboeddha met de buhmi-sparsa mudra in brons.
Verkoopprijs: € 7,00


Preloader

Reisboeddha met de buhmi-sparsa mudra.

Uitleg handgebaar: De buhmi-sparsa mudra. Bij dit gebaar raken de vingertoppen de aarde aan. Het staat symbool voor het moment waarop boeddha aan de aarde liet weten dat hij altijd als een goed mens geleefd had, ook in zijn vele levens daarvoor. De aarde reageerde en sinds dat moment ontving hij de volledige verlichting. Dit gebeurde na vier weken meditatie onde de bodhi-boom.

Afmeting: 3 x 2 x 1,5 cm.
Materiaal: brons.
Land van herkomst: Nepal.

8 mei is de Jaardag van Boeddha. De traditie is om op die dag een kaars voor hem te branden. Daarbij mag u een wens doen.

Men zegt dat je een boeddha niet voor jezelf mag kopen. Het hele gezegde is: "De eerste boeddha moet je krijgen, de tweede moet je stelen en de derde mag je pas zelf kopen". Dit is absolute onzin. Het verhaal is waarschijnlijk ontstaan uit het feit dat heel vroeger de Chinezen hun boeddhabeelden te leen gaven aan zieke mensen, ter bevordering van hun genezing. Na de genezing moest het beeld geretourneerd worden naar de rechthebbende eigenaar.

Wij zijn van mening dat je een boeddhabeeld absoluut zelf moet uitkiezen. Een boeddha moet bij je passen, er moet een 'klik' zijn. Een boeddha waar je niets mee hebt, geeft niet de rust en verlichting die hij je normaal wel kan geven. Dus zoek hem alsjeblieft zelf uit!