reisboeddha dharmachakra


Reisboeddha met de dharmachakra mudra in brons.
Verkoopprijs: € 7,00


Preloader

Reisboeddha met de Dharmachakra mudra in brons.

Uitleg handgebaar: De dharmachakra mudra. Bij deze mudra worden beide handen voor de borst gehouden; de rechterhand staat iets hoger dan de linkerhand. Het lijkt alsof beide handen een draaibeweging maken. De duim en wijsvinger van beide handen vormen een cirkel. Deze mudra staat symbool voor de eerste prediking van boeddha waarbij het rad van de leer (wiel van de wet) voor het eerst in beweging bracht. De eerste prediking was heel belangrijk, aangezien het toen ook de eerste keer was dat boeddha de vier edele waarheden en het achtvoudige pad aan zijn volgelingen uitlegde.

Afmeting: 2,5 x 1,5 x 1 cm.
Materiaal: brons.
Land van herkomst: Nepal.

8 mei is de Jaardag van Boeddha. De traditie is om op die dag een kaars voor hem te branden. Daarbij mag u een wens doen.

Men zegt dat je een boeddha niet voor jezelf mag kopen. Het hele gezegde is: "De eerste boeddha moet je krijgen, de tweede moet je stelen en de derde mag je pas zelf kopen". Dit is absolute onzin. Het verhaal is waarschijnlijk ontstaan uit het feit dat heel vroeger de Chinezen hun boeddhabeelden te leen gaven aan zieke mensen, ter bevordering van hun genezing. Na de genezing moest het beeld geretourneerd worden naar de rechthebbende eigenaar.

Wij zijn van mening dat je een boeddhabeeld absoluut zelf moet uitkiezen. Een boeddha moet bij je passen, er moet een 'klik' zijn. Een boeddha waar je niets mee hebt, geeft niet de rust en verlichting die hij je normaal wel kan geven. Dus zoek hem alsjeblieft zelf uit!