reisboeddha hand met mudra


Reisboeddha; handje met de mudra 'teaching', in brons.
Verkoopprijs: € 5,00


Preloader

Reisboeddha; handje van brons met de mudra 'teaching'.

Uitleg handgebaar: De vitarka mudra, wordt ook wel het discussierende handgebaar of teaching handgebaar genoemd. Bij de Vitarka mudra wordt de handpalm omhoog, voor de borst, gehouden terwijl de duim de wijsvinger raakt. Dit gebaar staat symbool voor boeddha als leraar en wordt vooral gebruikt om zijn woorden kracht bij te zetten.

Afmeting: 3,5 x 1,5 x 1 cm.
Materiaal: brons.
Land van herkomst: Nepal.

8 mei is de Jaardag van Boeddha. De traditie is om op die dag een kaars voor hem te branden. Daarbij mag u een wens doen.

Men zegt dat je een boeddha niet voor jezelf mag kopen. Het hele gezegde is: "De eerste boeddha moet je krijgen, de tweede moet je stelen en de derde mag je pas zelf kopen". Dit is absolute onzin. Het verhaal is waarschijnlijk ontstaan uit het feit dat heel vroeger de Chinezen hun boeddhabeelden te leen gaven aan zieke mensen, ter bevordering van hun genezing. Na de genezing moest het beeld geretourneerd worden naar de rechthebbende eigenaar.

Wij zijn van mening dat je een boeddhabeeld absoluut zelf moet uitkiezen. Een boeddha moet bij je passen, er moet een 'klik' zijn. Een boeddha waar je niets mee hebt, geeft niet de rust en verlichting die hij je normaal wel kan geven. Dus zoek hem alsjeblieft zelf uit!