reisboeddha meditatie


Reisboeddha in meditatie houding, brons.
Verkoopprijs: € 5,00


Preloader

Reisboeddha in meditatie houding; de dhyana mudra.

Uitleg handgebaar: De dhyana mudra is het meditatiegebaar. Tijdens een meditatie sluit een persoon zich zoveel mogelijk af van zijn omgeving, zowel lichamelijk als geestelijk. De dhyana mudra symboliseert dit. Bij dit gebaar rusten de handen ontspannen in elkaar. Deze houding nam boeddha aan als hij onder een bodhiboom ging mediteren.

Afmeting: 2,5 x 1,5 x 1 cm.
Materiaal: brons.
Land van herkomst: Nepal.

8 mei is de Jaardag van Boeddha. De traditie is om op die dag een kaars voor hem te branden. Daarbij mag u een wens doen.

Men zegt dat je een boeddha niet voor jezelf mag kopen. Het hele gezegde is: "De eerste boeddha moet je krijgen, de tweede moet je stelen en de derde mag je pas zelf kopen". Dit is absolute onzin. Het verhaal is waarschijnlijk ontstaan uit het feit dat heel vroeger de Chinezen hun boeddhabeelden te leen gaven aan zieke mensen, ter bevordering van hun genezing. Na de genezing moest het beeld geretourneerd worden naar de rechthebbende eigenaar.

Wij zijn van mening dat je een boeddhabeeld absoluut zelf moet uitkiezen. Een boeddha moet bij je passen, er moet een 'klik' zijn. Een boeddha waar je niets mee hebt, geeft niet de rust en verlichting die hij je normaal wel kan geven. Dus zoek hem alsjeblieft zelf uit!