reisboeddha dewi tara


Reisboeddha; de godin Dewi Tara in brons.
Verkoopprijs: € 14,00


Preloader

Reisboeddha; Dewi Tara.

Dewi Tara is één van de meest geliefde godinnen binnen het Boeddhisme.
Zij lijkt als godin erg op de godin Kwan Yin (andere namen: Quan Yin, Quan'Am (Vietnam), Kannon (Japan) Kuwain (Engeland) en Kanin (Bali). Deze beide godinnen; die symbool staan voor de vrouw der vrouwen, schoonheid, meeleven en hulp bieden aan anderen, worden in de verschillende Aziatische landen vaak per land anders genoemd en vormgeven. Dewi Tara is een zeer vrouwelijke vrouw met ontblote borsten, vele sieraden, symbolen en van een grote schoonheid. Kwan Yin is vaak een serene bescheiden vrouw met de uitstraling en kuisheid van Maria

Afmeting: 5 x 3 x 2 cm.
Materiaal: brons.
Land van herkomst: Nepal.

8 mei is de Jaardag van Boeddha. De traditie is om op die dag een kaars voor hem te branden. Daarbij mag u een wens doen.

Men zegt dat je een boeddha niet voor jezelf mag kopen. Het hele gezegde is: "De eerste boeddha moet je krijgen, de tweede moet je stelen en de derde mag je pas zelf kopen". Dit is absolute onzin. Het verhaal is waarschijnlijk ontstaan uit het feit dat heel vroeger de Chinezen hun boeddhabeelden te leen gaven aan zieke mensen, ter bevordering van hun genezing. Na de genezing moest het beeld geretourneerd worden naar de rechthebbende eigenaar.

Wij zijn van mening dat je een boeddhabeeld absoluut zelf moet uitkiezen. Een boeddha moet bij je passen, er moet een 'klik' zijn. Een boeddha waar je niets mee hebt, geeft niet de rust en verlichting die hij je normaal wel kan geven. Dus zoek hem alsjeblieft zelf uit!