mala ketting rudraksha kralen


Mala ketting gemaakt van rudraksha kralen.
Verkoopprijs: € 24,50


Preloader

Mala ketting gemaakt van rudraksha kralen. De geribbelde rudraksha zaden zijn van de rudraksha boom. Hierover gaat het verhaal dat zij de tranen van Shiva zijn en dat daaruit de Rudraksha boom groeide.

Mala / gebedssnoer
Een mala of traditioneel gebedssnoer, is een hulpmiddel dat gebruikt wordt in meditatie bij het herhalen van een mantra. Een mala dient als middel tot concentratie waardoor je ruimte en stilte kunt ervaren. De kralen van de mala worden één voor één aandachtig door de vingers aangeraakt, terwijl in stilte een mantra wordt herhaald. De vingertoppen zijn rechtstreeks verbonden met het bewustzijn. Een bezigheid waarbij de vingertoppen zijn betrokken, kan dus worden gezien als een bezigheid van het bewustzijn. Door de mala aandachtig door de vingers te laten gaan tijdens meditatie en de mantra te herhalen, wordt de innerlijke dialoog tot zwijgen gebracht. Dan ontstaat er ruimte om de stilte te ervaren en kan het denken tot rust komen.

Behalve bij meditatie kun je de mala ook gebruiken voor het herhalen van de mantra voor het in slaap vallen. Alles waar je aan denkt vlak voor je in slaap valt werkt door in de slaap en zo kan de mantra zorgen voor een diepe verkwikkende slaap.

Door de kralen één voor één door de vingers te laten gaan, op het ritme van de mantra, kun je de mantra herhalen. Eén mantra staat voor 1 kraal.

De mala wordt gebruikt in de rechterhand en de kralen worden één voor één tussen duim en middelvinger vastgehouden. Je begint bij de eerste kraal na de grote kraal en gaat met de klok mee. Als je bij het eind komt ben je klaar. Voor wie door wil gaan, kan dan omkeren en tegen de klok in teruggaan. De wijsvinger vertegenwoordigt het ego en wordt niet gebruikt bij deze japa-oefening (herhalen van de mantra).

Een mala wordt altijd gebruikt voor één en dezelfde mantra. Om de mala ‘op te laden’, om de kracht van de mantra over te brengen op de kralen, dient de mantra 40 dagen lang elke dag 108 keer te worden herhaald met de mala. Dit is een spirituele oefening die je zonder discipline niet kunt volbrengen. Er wordt wel gezegd dat door iets 40 dagen te doen, het een gewoonte wordt en het in ons systeem gaat zitten. Daarna gaat het vanzelf.

Voor mala’s worden vele materialen gebruikt, doorgaans hout of zaden. De geribbelde rudraksha zaden zijn van de rudraksha boom. Hierover gaat het verhaal dat zij de tranen van Shiva zijn en dat daaruit de Rudraksha boom groeide. Ook zijn geliefd de mala’s gemaakt van het lichte sandelhout, dat een heerlijke rustgevende geur verspreid of die van het donkere rozenhout.

Lengte als je hem plat neerlegt: 74 cm.

Materiaal: rudraksha kralen.

Land van herkomst: Nepal.