ghau, amulet, gebedshanger


Tibetaanse ovale ghau, amulet, gebedshanger, met de mantra "Oh Mani Pad Me hum". In turkoois.
Verkoopprijs: € 20,00


Preloader

Tibetaanse ovale ghau, amulet, gebedshanger met de mantra "Oh Mani Pad Me hum" en het symbool "Ohm". Ingelegd met turkoois. Deze ghau kan aan de achterkant open waardoor je er iets in kan doen. Daarom kan hij ook goed gebruikt worden als urnhanger.

Om Mani Padme Hum is een mantra (een manier van mediteren waarbij gebruik wordt gemaakt van het herhalen van een geluid, een woord of een zin, om zo andere (aardse) gedachten te weren en je tot volle meditatie kunt overgaan. Om Mani Padme Hum kan niet echt worden vertaald. Het is de meest gehoorde mantra binnen het Tibetaanse Boeddhisme. Deze mantra gaat over de zegen van alle boeddha’s. Het wordt in Tibet overal op geschreven; op wierookhouders, Tibetaanse gebedsvlaggen, op gebedsmolens, op sieraden (Ghau’s), op de verschillende tempelversieringen, etc. De meeste Tibetanen hebben deze mantra al duizenden keren opgezegd en herhaald.

Turkoois geeft evenwicht en werkt kalmerend. Het zorgt voor innerlijke rust, is vitaliserend, is goed tegen depressies, stemmingswisselingen en geeft rust bij paniekaanvallen. Het bevordert creativiteit, werkt zuiverend en beschermd tegen negatieve energie. Het brengt de chakra's in balans. Het heeft een positieve werking op jicht, reuma, de ogen, de maag en het immuunssteem.

Handgemaakt!!

Afmetingen: 4 x 3 x 1,5 cm.

Zilvergehalte: verzilverd metaal.

Land van herkomst: Nepal.