tibetaanse ovale hanger


Tibetaanse ovale hanger in blauw, met de mantra "Oh Mani Pad Me hum". Met koraal en lapis lazuli.
Verkoopprijs: € 12,50


Preloader

Tibetaanse ovale hanger in blauw met de mantra "Oh Mani Pad Me hum" en het symbool "Ohm". Ingelegd met koraal en lapis lazuli.

Om Mani Padme Hum is een mantra (een manier van mediteren waarbij gebruik wordt gemaakt van het herhalen van een geluid, een woord of een zin, om zo andere (aardse) gedachten te weren en je tot volle meditatie kunt overgaan. Om Mani Padme Hum kan niet echt worden vertaald. Het is de meest gehoorde mantra binnen het Tibetaanse Boeddhisme. Deze mantra gaat over de zegen van alle boeddha’s. Het wordt in Tibet overal op geschreven; op wierookhouders, Tibetaanse gebedsvlaggen, op gebedsmolens, op sieraden (Ghau’s), op de verschillende tempelversieringen, etc. De meeste Tibetanen hebben deze mantra al duizenden keren opgezegd en herhaald.

Schuimkoraal of Bamboekoraal is goedkoper en lichter in gewicht dan gewoon koraal. Schuimkoraal heeft verschillende kleuren van nature. Koraal schrikt “boze geesten” af en verzacht spanningen en angsten. Je kunt de gezondheid van iemand afmeten aan de staat van het koraal. Is de koraal glimmend van tint, dan is de persoon gezond. Wordt koraal op een droge en ongezonde huid gedragen, dan worden de kralen vaal van kleur.

Lapis Lazuli werkt helend en heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel. Het vermindert angsten en bevordert het zelfvertrouwen. Het helpt tegen slapeloosheid, depressies, het kalmeert en helpt bij nervositeit en vermoeidheid. Het is tevens een vriendschapssteen.

Handgemaakt!!

Afmetingen: 4 x 2,5 x 0,8 cm.

Zilvergehalte: verzilverd metaal.

Land van herkomst: Nepal.