mijn kwaliteit, met uitleg materialen


Kwaliteit en authenticiteit; dit geldt voor al mijn artikelen

kwaliteit steen

Stenen beelden
In Java heb ik een aantal ambachtslieden ontmoet die uit lavasteen (boeddha)beelden hakken. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel tijd en precisie deze kunstenaars in hun werk stoppen. Na maandenlange noeste arbeid ontstaat uit een ruwe brok een schitterend sereen object. Lavasteen is een uitvloeiingsgesteente dat ontstaat bij een vulkaanuitbarsting. Lavasteen is een keiharde oersteen dat de Hollandse winter prima kan doorstaan. De beelden zijn dus uitermate geschikt voor in uw tuin. Om meteen deze kunstschatten te bewonderen, volg deze link: 'stenen beelden'.

 

 

 

 

Antiek en museumstukken
In de zomer van 2015 kwam ik in contact met de eigenaar van een kasteel in Frankrijk. Dat kasteel is volledig gevuld met de mooiste antieke kunstschatten die je je kunt voorstellen. Ik kreeg de kans om deze unieke en vaak markante artikelen in te kopen; artikelen die elders absoluut moeilijk te vinden zijn, u vindt ze onder 'antiek' in onze webshop. De eigenaar van het kasteel kan u eventueel ook helpen aan iets wat u al misschien jaren zoekt, vul daarvoor ons zoekformulier in en wij zullen contact met hem opnemen!

 

 

22kwaliteit22 bij 22sieraden22

 

22kwaliteit22 bij 22sieraden foto 222 

Sieraden
Geen pracht en praal zonder sieraden en dus vindt u in mijn collectie een uitgelezen verzameling accessoires gemaakt van zilver, edelstenen, schelpen, koraal en zelfs fossielen. De meeste sieraden zijn met de hand gemaakt in Aziatische ateliers.

Welke materialen vindt u in onze sieraden collectie?

Zilver
Het zilver van onze edelsmeden is de beste en hardste zilversoort die er bestaat: 925 Sterling zilver. Sterling zilver is dé internationale norm voor zilver: het bevat 92,5 procent puur zilver en 7,5 procent koper.
Schelpen
Pawaschelp, de bekende parelmoerachtige schelp uit Nieuw Zeeland. Verder heb ik sieraden van batikschelp (wit/bruin gespikkeld), putih hitarn schelp (zwart/wit) en coklat putih/Nautilius schelp (bruin/wit gestreept).
Edelstenen
Half edelstenen zoals turkoois, onyx, amethist, opaal, peridot, maansteen, malachiet en topaas. En natuurstenen in groene, grijs/bruine en paars tinten.
Koraal
Mijn koraalsoort is absoluut de legale soort!! Het is een mooie rode koraal die vaak oranje/bruin geaderd is. De naam is bamboe-, schuim- of appelkoraal.

 

 

 

22kwaliteit22 bij 22andere produkten22 

Andere produkten
Herkent u dit? Soms word je gewoon verliefd op iets dat je ziet. Je kunt het eenvoudig niet laten liggen! Mijn andere producten vallen in deze categorie. Het zijn meubels, woonaccessoires, parasols, fossielen, antiek, gadgets en echte museumstukken, die opvallen door hun vorm en/of materiaal. Ik heb deze artikelen in mijn collectie opgenomen omdat ik er ‘een goed gevoel’ bij kreeg. Ik ben ervan overtuigd dat ik dit gevoel met u kan delen, als u de artikelen in de webwinkel bekijkt.